• 0627427859 08:00 tot 16:00
  • Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW & inclusief verzendkosten
  • 0627427859 08:00 tot 16:00
  • Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW & inclusief verzendkosten

KALFSLEER

Kalfsleer is doorgaans wat kostbaarder. Dit type leer is redelijk soepel en heeft een fijne structuur. Het gladde kalfsleer heeft door die fijne structuur een zacht en fluweelachtig gevoel.

Kalfssplitleer is de onderlaag van de kalfshuid. Kalfshuid is meestal van zichzelf 4-6mm dik en dat is best wel dik. De behaarde bovenlaag en de onderste laag worden standaard verwijderd. De lagen die over blijven is kalfsleer. De bovenste laag die overblijft is het ‘echte leer’ met natuurlijke vertoningen, deze laag is ook erg soepel. Kalfssplitleer is de onderste laag, zonder de natuurlijke vertoningen, deze laag is wel stugger.

BUFFELLEER

Buffelleer is een stoere en robuuste leersoort die wordt gemaakt van de huid van waterbuffels. Doordat waterbuffels behaarder zijn dan normale koeien, zijn de haarvaatjes goed te zien als het leder gespannen staat. Het nadeel hiervan is dat dit type leer gevoelig is voor vocht en vlekken. Voor buffelleer worden de mooiste huiden gebruikt. Desondanks kunnen er insectenbeten, nekrimpels of nerfstructuren te zien zijn.

GEITENLEER

Geitenleer is een zeer duurzaam materiaal en gaat er over langere tijd steeds mooier uitzien. Dit leertype is licht, soepel en zacht. Deze kenmerken maken geitenleer dan ook erg geschikt voor het maken van praktische hoesjes.

LAMSLEER

Lamsleer is het beste leer wat betreft soepelheid, zachtheid en draagbaarheid. Het leer gemaakt van lamsvel is heel veelzijdig en heeft een textuur die zorgt voor een luxe uitstraling. Producten van lamsleer hebben een elegante en chique uitstraling.

RUNDERLEER

Runderleer is een wat zwaarder en stugger leer. Runderleer heeft een specifieke uitstraling, is erg duurzaam en blijft door zijn fijne vezels actief ademend. Als runderleer goed wordt onderhouden dan droogt het niet uit en zal het niet snel barsten of scheuren.

De verschillende soorten leer hebben verschillende eigenschappen. Naast de soorten leer kan er ook onderscheid worden gemaakt in het soort materiaal. Deze verschillen ontstaan voornamelijk door de bewerking van het leer. Het is natuurlijk allemaal leer maar binnen deze verzamelnaam zijn er toch verschillen te vinden.

GLADLEER

Door verschillende behandelingen die worden toegepast op deze dierenhuid, ontstaat er een stevig duurzaam materiaal wat uitermate ook geschikt is voor hoesjes. Nog een voordeel van gladleer is dat je makkelijk schoon kan maken.

LAKLEER

Lakleer lijkt wat betreft eigenschappen heel erg op gladleer. Het is ook stevig en duurzaam en erg geschikt voor het maken van hoesjes. Wat betreft uiterlijk zien we wel degelijk verschillen. De lakleren hoesje valt erg op en wanneer u ze gebruikt wordt dat ook vaak gezien als een mode statement.

NUBUCK

Misschien heeft u wel eens van Nubuck gehoord. Dit is een veel gebruikt leer voor schoenen ook goed te gebruiken voor hoesjes. Nubuck is ook weer vergelijkbaar met gladleer alleen is de afwerking van de bovenlaag anders. De bovenlaag wordt namelijk licht opgeschuurd waardoor er een ruwe bovenlaag ontstaat. Deze ruwe bovenlaag oogt stoer en sportief.

SUÈDE

Suède is de vreemde eend in het rijtje. Dit soort leer wordt in tegenstelling tot gladleer, lakleer en nubuck van de onderkant van de huid gemaakt. Suède heeft een luxe uitstraling maar is iets minder duurzaam dan de andere typen leer. We herkennen suède aan de harige zachte bovenlaag.

Nappaleer

Nappaleer of nappa is een gedekt, doorgeverfd (aan beide kanten dezelfde kleur) leer.

Het leer is meestal afkomstig van lams- of schapenhuid. Plantaardig gelooid nappaleer is normaal gesproken niet doorgeverfd; deze is aan de rugzijde natuurbruin.

Het leer staat bekend om zijn zachtheid en duurzaamheid. Het voordeel van nappaleer is dat het erg goed bestand is tegen beschadiging. Het nadeel is dat het wat stug aanvoelt.

Info Leer